Инж. Чайлев: Отдаването на концесия на “Арена Шумен” показва липса на управленски потенциал

Появилата се в местните медии информация за евентуално отдаване на концесия на новопостроената многофункционална зала “Арена Шумен”, предизвика буря от коментари в социалните мрежи. Основната причина за преобладаващо негативните мнения на шуменци се корени в изключително ниската предложена концесионна такса. Малко по-рано днес своята позиция по актуалния въпрос ни изпрати общинския съветник от АТАКА инж. Добрин Чайлев.

Публикуваме позицията му без каквато и да било редакторска намеса

 

На предстоящата сесия на ОбС в Шумен, на 27.09 аз ще гласувам “Против” – Плана за действие за общинските концесии на общ. Шумен, за периода 2018-2020! Мотивите са следните: Концесионната такса, обявена за „Арена Шумен“ е прекалено ниска за такова бижу, с което шуменци разполагаме.

Ще настоявам да ни бъде предоставена финансова обосновка за тази цена, която предизвиква както недоумение и възмущение, така смях и шеги сред гражданите на Шумен. Но дори и след такава обосновка, моята позиция остава непроменена!

Самият факт, че администрацията предлага да се отдаде „Арена Шумен“ на концесия, и концесионера да ползва активите, за мен това е липса на управленски потенциал. През годините на т. нар. “Преход”, под фалшивия и лъжовен лозунг “Държавата – лош стопанин”, всичко държавно което печелеше се приватизира или отдаде на концесии за жълти стотинки!

Ще настоявам, шуменската администрация да управлява залата, като по този начин, не само че финансовите постъпления в общината ще бъдат значително над обявената концесионна такса, но и шуменци и гостите на града ще се възползват в максимална степен от потенциала на съоръжението!

Защо ли? Защото държавата в лицето на администрацията ще е добрият стопанин, а не някой друг!

Подобни

Leave a Comment

2 × four =