ОП “Общински жилища и имоти“ в Шумен има нов директор – инж. Юлиян Вълчев

Инж. Юлиян Пенчев Вълчев спечели обявения от Община Шумен конкурс за директор на общинското предприятие “Общински жилища и имоти“, съобщават от администрацията. Назначен е на длъжността директор от 29 ноември 2017 г. с тригодишен мандат за управление.  До участие в конкурса бяха допуснати трима кандидати:

Юлиян Пенчев Вълчев
Асен Аврамов Аврамов
Евгений Иванов Бонев

По регламент кандидатите трябваше да защитят програма за развитие на предприятието за период от три години. С най-висок резултат от представянето на програмата и проведеното събеседване е Юлиян Вълчев. ОП „Общински жилища и имоти“ отговаря за всички жилищни и спортни имоти на общината.

В дейността на предприятието бяха включени управление и търговска експлоатация на паркинги и гаражи – общинска собственост, търговски площи и организиране на базари. Юлиян Вълчев е електроинженер по образование и магистър по икономика.

Той е бивш шеф на “Напоителни системи” в Шумен. Срещу него се води дело за това, че подпомагал незаконно улова и търговията на риба. Обвинен е за това, че от началото на август до 13 септември 2013 г. не е положил достатъчно грижи за стопанисването на повереното му имущество, като наредил на пазач да изпусне водата на язовир „Нови Пазар 1”, който се намира в землището на с. Стоян Михайловски и с. Памукчии, за да бъде извършен стопански риболов. Така причинил значителни вреди на „Напоителни системи” ЕАД – клон Черно море, в размер на 470 411 куб. м на стойност 49 003 лева. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

С изпускането на водите от язовира Вълчев улеснил стопанския риболов и съответно наемателя му – „Алгеа Индъстри“ ЕООД от Девня. Дружеството се занимавало с риболов на толстолоб, а шефът на “Напоителни системи” помагал в логистиката, като намирал работници за улов на рибата, участвал в заплащането на труда им, товаренето на уловената риба в микробуси на изкупвачите, претеглянето на улова на брега на язовира, продажбата й, включително приемане на сумата за продадената риба и предаването и на управителя на „Алгеа Индъстри“ ЕООД Денислав Стефанов. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години или пробация, както и глоба от 100 до 300 лева.

Третото обвинение срещу Юлиян Вълчев е за това, че се е възползвал от служебното си положение, за да набави облага за частното търговско дружество в размер на 30 хил. лв. Това е втори обвинителен акт срещу бившия ръководител на „Напоителни системи“ в Шумен.

До него се стигна, след като Апелативният съд във Варна върна делото на прокуратурата и с новия обвинителен акт той е предаден на съд по две нови обвинения.

Снимка: фейсбук

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

seven − 6 =