ВиК-Шумен установи кражба на вода в изключително големи количества

Преди няколко дни екипи на ВиК-Шумен са констатирали, че в почивния комплекс в село Черни връх се извършва нерегламентирано използване на вода. Вниманието на екипите е било привлечено от това, че този огромен комплекс с открит басейн, капково напояване, няколко декара тревни площи за поливане и др. декларира през последната година незначителната консумация от около 50 кубика на месец.

При изненадващо посещението на специалисти от ВиК на 18-ти този месец, инспекторите с изумление се натъкват на следната ситуация – големия басейн е бил пуснат да се пълни, а водомера не отчитал и грам потребление при положение, че вода се е ползвала в този момент и за още няколко консуматора.

На собственика на комплекса е бил съставен протокол, който той е подписал без възражения.  Според закона собственикът е бил задължен да заплати сумата от  6 070 лева, за да не му бъде прекъснато водоподаването.

От цялата сума е била заплатена само една малка част, а въпреки обещанието за останалата в последствие е отказал. След този отказ, дружеството предприема действие за преустановяване на водоподаването към комплекса, при което пък се натъкват и на незаконна инсталация чрез която е била крадена вода.

Най – смущаващото било, че през тази една година от ВиК са търсили аварии в селото по жалби на живущите във високите части, които се опалвали, че нямат налягане и вода. Оказало се, че аномалиите в останалите домакинства са предизвикани именно от наглата кражба на вода от комплекса.

Стигнало се до там, че за да бъде елиминиран проблема с недостига на вода до високите части в село Черни връх от ВиК-Шумен са предвиждали реконструкция на водопроводната мрежа, за да подсилят високата зона.

Наш репортер потърси за коментар и собствениците на комплекса, но безуспешно.

 

Подобни

Leave a Comment

two × 1 =