Информация от РЗИ-Шумен за COVID-обстановката в областта към 17.12.2020 година

38 са новорегистрираните заболели от COVID-19 в област Шумен за изминалото денонощие, сочат данните от Единния информационен портал, обобщени от РЗИ-Шумен.
Жените са 23, а мъжете 15. Жена на 90 години от Шумен е най-възрастния жител, а най-младия е момченце на една година от Смядово, като това е и единствения случай на заразен под 18-годишна възраст.
24 са тестваните и дали положителен резултат за коронавирус жители на община Шумен, като повече са тези от града, а два случая са от с. Мадара и по един в. Илия Блъсково, Дибич и Струйно.
4 са случаите от община Нови пазар, като 3 са от града, а един е от с. Стан. Също 4 заболели има в община Каспичан, като 2 са от града, а другите 2 от Кюлевча. 2 са случаите от община Каолиново, един от града и един от с. Климент. По един случай има във Върбица и Смядово.
229 са настанените за лечение в МБАЛ-Шумен, като с доказан PCR са 167, а 62 очакват резултат. 14 са приетите пациенти, а изписаните през изминалото денонощие са 9, сред които и 9 месечно бебе, за лечение в болницата остава дете на 1,7 години, това съобщи д-р Йорданка Маринова – ръководител направление “Медицинска дейност”. Вчера са починали общо 5 пациенти, за двама от които вече е съобщено – трима мъже на по 58, 66 и 72 години и две жени на по 68 и 73 години.
Днес е починал мъж на 78-годишна възраст. През вчерашния ден положителен за вируса PCR тест са дали и 5 души от медицинския персонал на шуменската многопрофилна болница.

Подобни

Leave a Comment

eighteen − eighteen =