Информация от РЗИ-Шумен за COVID-обстановката в областта за 1.12.2020

52 са новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област на 30 ноември, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 27 мъже и 25 жени на възраст между 19 и 75 години.

Най-много са новорегистрираните случаи в областния град- 34. Трима заразени са отчетени в хитринското село Тимарево, а двама – в град Нови пазар. По един позитивен за коронавирусна инфекция през вчерашния ден има в градовете Смядово, Върбица и Каспичан и в селата  Радко Димитриево, Дибич, Бял бряг, Загориче, Мараш, Средковец, Климент, Висока поляна, Тодор Икономово, Кладенец.

„Натоварването в шуменската болница не спада, всеки ден има новозаразен медицински и административен персонал, който отпада временно от работа“, коментира д-р   Йорданка Маринова- ръководител направление „Медицинска  дейност” в МБАЛ. 254 са  хоспитализираните с клинична картина за COVID-19  пациенти   до 9.30 тази сутрин. От тях 204 са доказаните случаи с коронавирус след PCR- тест, очакват се резултатите от тестовете на останалите 50 пациенти. Две жени на 63 и 65 години са починали тази нощ. Вчера са изписани 21 пациенти, но в болницата са приети нови  22. 6-ма са в тежко състояние- интубирани в ОАИЛ.

Подобни

Leave a Comment

3 × one =