И тази година РИОСВ Шумен ще бъде част от Европейската седмица на мобилността

Темата на тазгодишната Европейска седмица на мобилността (ЕСМ) е „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. Всяка година Европейска седмица на мобилността се фокусира върху определена тема, свързана с устойчивата мобилност.  Тази година тя ще се проведе от 16 до 22 септември 2017. Постоянните мерки, инициирани през годината, също е добре да подкрепят темата.

Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим разходите си и въглеродния отпечатък. Най-доброто от всичко е, че можем да срещнем нови хора и да направим пътуването по-разнообразно. Интелигентните технологии, като мобилни приложения и онлайн платформи, спомагат за повишаване на ефикасността на мобилността, спестяване на пари и подпомагане на околната среда.

Новите приложения направиха по-лесно от всякога да управляваме заедно мобилността си. Проучванията показват, че използването на споделената мобилност може да окаже положително въздействие върху градовете: всяка обща кола, например, намалява трафика с приблизително 15 лични автомобила.

Подобни

Leave a Comment

3 × four =