Йордан Радичков – внук на среща с шуменци

Внукът на известния български писател Йордан Радичков, който носи същото име, ще гостува на 10-ти октомври от 17:30 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. Той е автор е на сборниците с разкази „Малка човешка мелодия”, „Игра на гъски” и „Двеста линейки на час”.

Йордан Радичков – младши е роден през 1989 г. в град София. Възпитаник е на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – бакалавърска степен „Българска филология” и магистърска „Творческо писане”.

Освен че пише разкази, младият наследник е автор и на критични анализи в онлайн изданието Dnevnik.bg и копирайтър в рекламна агенция Noble Graphics. Той е сред създателите и главен редактор е на онлайн платформата за култура и изкуство TimeArt.bg, а също така е културен мениджър и организатор на събития при Urban Art Foundation (Фондация за градско изкуство).

Носител е също така на Наградата за най-добър къс разказ от международния литературен фестивал Ubud Writers and Readers Festival.

Представянето на книгите му в Шумен е организирано от РБ „Стилиян Чилингиров” с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” в рамките на проекта „И библиотеката – сцена за млади.

Подобни

Leave a Comment

18 + sixteen =