Кабинетът отпусна 1.3 млн. лв. за улици и водопроводи в община Каспичан

На заседание в сряда правителството отпусна 1.3 млн. лева на Община Каспичан. Средствата трябва да отидат за подмяна на водопроводи, отводняване и асфалтиране на улици в населените места на малката и бедна шуменска община.

Особено големи главоболия на гражданите, местните власти и екипите на ВиК създава силно компрометираната водопроводна мрежа. Идентифицираните загуби на вода в град Каспичан са над 80%.

В китното и будно село Кюлевча е налице сериозен проблем с водоснабдяването на домакинствата. Миналата година пък в Плиска бе частично подменен напорния водопровод, поради същите причини.

„Отпуснатите средства наистина ни удовлетворяват. Планираме подмяна на водопровода и асфалтиране на три отсечки от ул. „Хан Аспарух“ в град Каспичан. Там е идентифициран един от сериозните проблеми с водопровода, който рефлектира върху водоснабдяването във високите части на града.

Ще асфалтираме и отсечка от ул. „Симеон Велики“, между улиците „Хан Аспарух“ и „Раковски“.  На ул. „Цар Симеон“ в село Каспичан пък ще извършим отводняване и асфалтиране. Нов асфалт ще положим на ул. „Александър Стамболийски“ в Плиска и в село Върбяне, на ул. „Петър Берон“, съобщи за СтрелаБГ кметът на Каспичан Милена Недева.

По думите й, за два от обектите все още няма проектиране, но проблемът щял да се реши в максимално кратки срокове.

Подобни

Leave a Comment

four × four =