Какво да правим с ненужните подаръци след Коледа

Коледа мина и всички послушни и не толкова послушни получиха своите подаръци под елхата, но дали изненадите са били каквито сме очаквали и какво да направим с подарък, който всъщност няма да ни влезе в употреба?

Не е нужно подаръкът, който сте получили и не ви харесва или има нещо друго, от което имате по – голяма нужда да стои захвърлен в килера или някой шкаф в дома ви.

Ето някои варианти, които могат да ви бъдат полезни:

  1. Ако подаръкът ви е бил закупен онлайн, може да го върнете, тъй като според закона има 14-дневен срок (пробен), който ви позволява да върнете дадената стока. Важно в случая е по продукта да няма наранявания или белези от употреба.
  2. Ако изненадата ви е била закупена от магазин, също може да се договорите с търговеца тя да ви бъде заменена за друга стока на същата цена или да доплатите за нещо по – скъпо. Важна рола в подобен тип замяна има касовата бележка, която ще докаже, че стоката е от конкретния магазин, но дори да не я пазите – не губите нищо, ако пробвате. Ако на подаръка ви има етикет – не го махайте.
  3. Можете да продадете подаръка си онлайн. Шансът, някой друг да иска стоката, която вие предлагате е огромен, защото има хора, които са получили пари за подарък, с които да си го закупят сами.
  4. Ако не успеете да се възползвате от вариант за замяна или продажба, то просто може да постъпите благородно и да го подарите на някой, който се нуждае от него и няма финансовата възможност. Все пак това е съвсем в духа на коледно-новогодишните празници.

 

Много е важно да знаете, че ако подаръка ви е харесал, но има дефект или проблем с него или просто сте станали жертва на лоша търговска практика – може да се консултирате с Комисията за защита на потребителите на телефон 0700 111 22 или на сайта: https://www.kzp.bg/

Подобни

Leave a Comment

eleven + thirteen =