Какво могат да направят българите след забраната за влизане в САЩ?

По разпореждане на президента Доналд Тръмп САЩ от утре спират влизането на своя територия на пристигащи от европейски страни чуждестранни граждани. Решението е заради пандемията от новия коронавирус. Забраната ще важи 30 дни.

Заради създалата се ситуация от Министерство на външните работи (МВнР) уведомиха, че всички полети от Европа към САЩ с изключение на Великобритания.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на България във Вашингтон на телефони: +1 (202) 387-5770, с Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис: +1 310-437-3606, както и с най-близкото представителство на всяка друга държава-членка на ЕС.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция “Ситуационен център”: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката “Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo

САЩ е една от засегнатите държави. Заболелите от коронавирус там са над 1300. Има и починали. Китай и Италия остават най-засегнатите от заразата.

Подобни

Leave a Comment

3 × 5 =