Как да се справим с авиокомпаниите при закъснения и отменени полети?

 

Полетът ви отново закъснява с повече от 3 часа. Висите цяла вечност на летището и пропускате важна бизнес среща или личен момент с близки хора.

Това е познат сценарий за всеки, който лети често със самолет, но според проучванията едва 5% от потърпевшите знаят как да потърсят правата си в подобен случай.

Авиокомпаниите използват всякакви методи, за да избегнат отговорността от причинените неудобства, като разчитат на недостатъчната информираност на клиентите си и на дългата и тромава процедура по взимане на обезщетението. Именно поради тези две причини много от хората се отказват да търсят дължимите си компенсации.

Какви са правата ни в този случай?

За такива случаи европейският законодател предвижда право на парично обезщетение за пътниците за причинените неприятности. Правата на пътниците, използващи въздушен транспорт са уредени с приемането на Регламент 261 през 2004 г.

Кога авиокомпаниите ни дължат обезщетение?

Авиокомпаниите дължат обезщетение на своите клиенти в следните случаи:

– при отмяна на полет;

– при закъснение повече от 3 часа;

– при пропусната връзка;

– при отказан достъп на борда поради овърбукинг – в случаите, в които авиокомпанията е продала повече билети от местата в самолета.

Регламентът се прилага за абсолютно всички полети, излитащи от летище в ЕС  и за полети, които кацат в ЕС, изпълнявани от европейска авиокомпания. Размерът на обезщетението се определя от дължината на маршрута.

Къде можем да потърсим адекватна професионална помощ?

Аероиск е една от водещите консултанткси агенции в България. Нейната основна дейност е съдействие на потърпевшите пътници при получаване на обезщетения до 600 евро при проблемни полети.

Аероиск е българска компания, създадена от млади и амбициозни специалисти и юристи с опит в сферата на авиацията, които адекватно и аргументирано могат да защитят правата на пътниците пред авиокомпанията, а при необходимост –  по административен или съдебен път.

Всяка консултация и предварителна проверка на конкретен случай от Аероиск е безплатна. Компанията получава възнаграждение за услугите само в случаите на успешно изплащане на обезщетение от авиокомпанията.

При неуспешно осигуряване на компенсация –  клиентите не заплащат нищо.

Можете да се свържете с тях през онлайн платформата https://aeroisk.bg/  и чрез лично съобщение във фейсбук страницата на компанията.

Контакт:  052 58 04 99 (-98 и -97) или във Viber – 0877 63 88 01.

Каква е процедурата?

За да получите помощ при проблемен полет е необходимо единствено да регистрирате иска си бързо и лесно през интеренет платформата на компанията: https://aeroisk.bg/. Задължението на Аероуск е да осигурят изплащането на дължимите обезщетения от страна на превозвачите.

Екипът на Аероиск проверява всеки отделен случай, свързва се с пътниците и им предоставя становище по всеки техен казус, както и полезна информация за правата им за бъдещи проблемни полети.

По този начин бързо и лесно можете да защитие правата си и да получите полагаемата компенсация за причинените неудобства при пътуване със самолет.

 

Подобни

Leave a Comment

eighteen − four =