Калоян Колев: Търсенето на политически дивиденти в създалата се ситуация е въпрос на морал

След опит за спекулации с дарения на средства в борбата с коронавирус насочени към МБАЛ-Шумен, Калоян Колев се обяви против опитите за политизиране на толкова страшен проблем, който засяга всеки един от нас.

Публикуваме обръщението на Колев без редакторска намеса:

“Не мога да остана безучастен!
На фона на страшната картина, която ежедневно ни представя разпространението на коварния вирус и борбата за предотвратяване на заразата, някак си изпитваме глад за добри новини и повече позитивност в мислите си.

Дарителската кампания за шуменската болница, подета от местния бизнес в лицето на братята Жечко и Красен Кюркчиеви, Стопанската камара и общината, обедини хората от Шумен, внесе положителни и градивни емоции в това трудно за всички време. Подкрепиха я Алкомет, други местни фирми, представители на професионални организации, граждани.

Група от “смели” общински съветници обаче, в стремежа си да останат в полезрението на обществеността, решиха да се качат на вълната на съпричастността и отново да се представят като много загрижени.

Всички се досещаме каква е целта на цялата тази шумотевица, подкрепена от услужлив журналист – да се извлекат политически дивиденти от тревогата и страданието на хората. Нали си спомняте как с охота качиха естественото обществено недоволство от проблемите с довеждащия водопровод и аварията по време на изборите. Само че търсенето на партийни и политически дивиденти в такива ситуации е въпрос на морал и повечето от гражданите го разбират.

Затова бих призовал по-скоро въпросните лидери да дадат личен пример в тази кампания, както го направиха много други хора и фирми. Мисля, че в такъв момент всички трябва да обединим мислите и усилията си за възможно най-бързо справяне със създалата се ситуация! Заедно сме по-силни!”

Подобни

Leave a Comment

two × two =