Кампанията “С безопасно превозно средство през зимата“ продължава и в Шумен

Кампанията  “С безопасно превозно средство през зимата“ на територията на областната дирекция в Шумен продължава. 6-ти ноември е обявен за Ден без велосипедисти- жертви на пътя.

В централната част на Шумен само за около един час бяха проверени 15 велосипедисти. Обърнато им беше внимание да спазват правилата за движение, да носят светлоотразителни жилетки в тъмната част на денонощието извън населените места и при намалена видимост.

Сред проверените беше и 68-годишният Николай Градинарски от Шумен. Мъжът беше спрян за проверка на пл.“България“ в града. При проверката беше установено, че велосипеда му е с включена светлина. Гумите бяха с грайфер, беше с изправна спирачна система и оборудван със светлини за движение в тъмната част на денонощието. Оказа се, че е водач без нарушения на пътя.

В присъствие на полицейските органи всички велосипедисти преминаваха през пешеходните пътеки спазвайки правилата за движение бутайки велосипеда. Сред проверените имаше ученици. Част от тях имаха намерение да преминат по пешеходната зона, която е забранена за движение, а други показаха завидни знания във връзка с въведената забрана за движение на велосипеди по централната алея на града.

Подобни

Leave a Comment

10 − six =