Клубът по роботика на СУ „Панайот Волов“ – гр. Шумен с две отличия от регионално състезание

Клубът по роботика „Epsylon Engeneers” към Средно училище „Панайот Волов“, гр. Шумен се завърна с две отличия от регионалното състезание по роботика за „Рободизайн“ и „Изследователски проект“.

   

Събитието се състоя на 05.05.2018 г. в сградата на Русенския университет „Ангел Кънчев“. В надпреварата се включиха 18 отбора, а шуменският клуб се класира на четвърто място по точки. Тазгодишната тема на събитието беше „Хидроинженерство“, в четири кръга учениците и техните ментори трябваше да изпълнят мисия с програмиран за тази цел робот на специално поле, след това да защитят позицията си защо са избрали този дизайн на робота, отборно да демонстрират решаването на проблемни ситуации и да представят своето цялостно решение по поставен екологичен казус.

Отборът на СУ „Панайот Волов“ беше награден за своето решение как може да се събира и оползотворява дъждовната вода в обществени сгради за битови цели. Ръководители  на училищния отбор са Николай Пощаров и Мария Желязкова, които спечелиха двугодишен проект „Роботика за България 2017“ към Фондация Работилница за граждански инициативи, един от организаторите на събитието. Участници в отбора бяха ученици от десети клас – Бейсат Наим, Николайда Друмчева, Елена Николаева и Даяна Борисова.

Подобни

Leave a Comment

two × one =