Проф. Моллова на гости при кмета на Шумен

Пианистката проф. Милена Моллова гостува на кмета на Шумен Любомир Христов малко преди концерта тази вечер, с който се открива творческият сезон на Симфониета.

Двамата разговаряха за това, че общината продължава традицията да подкрепя конкурсите на името на Панчо Владигеров и да помага по този начин за популяризиране на неговото творчество сред младите музиканти у нас и в чужбина.

Любомир Христов пожела успешен нов творчески сезон на Симфониета – Шумен. По-рано той изпрати поздравителен адрес до диригента Станислав Ушев и екипа на Симфониетата.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН УШЕВ,    УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай откриването на новия творчески сезон на Симфониета – Шумен. Благодарение на Вашия талант и изпълнителско майсторство шуменската публика има удоволствието да наслаждава на шедьоври на националното и световното музикално наследство и новата българска музика. Под диригентската палка на едни от най-големите имена в симфоничната музика тук са гостували изтъкнати наши изпълнители, световноизвестни творци от страната и чужбина, много млади музиканти са получавали топъл прием и подкрепа в тази зала.

Бих искал да отправя специален поздрав към проф. Милена Моллова, едно от най-ярките имена в родната клавирна школа, трайно свързана с музикалните традиции на нашия град и почетен гражданин на Шумен. Творец като Вас, който успява да докосне и да въздейства на публиката чрез своите музикални изпълнения, заслужава нашето огромно признание и уважение.

Пожелавам на всички концертът тази вечер да постави началото на един много успешен творчески сезон на Симфониета – Шумен.

На добър час!

С уважение,

Любомир Христов, кмет на Община Шумен

 

 

  

 

Подобни

Leave a Comment

3 × four =