Кметът кани руски инвеститори в Шумен

Кметът Любомир Христов е изразил желание руски предприемачи да инвестират в град Шумен, като целта е да бъдат възстановени добрите икономически и търговски отношения, съществували в миналото. Това е станало по време на срещата му с Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук  при посещението му през месец май в Шумен.

Консулът е бил запознат с възможностите за инвестиции в Индустриалния парк и в областта на балнеологията в региона. Това става ясно от отговор на кмета на Шумен на въпрос на общинският съветник от Атака Добрин Чайлев относно наличието на желание и инициатива за привличане освен на турски инвеститори, и на руски такива.

„От руска страна също бе заявено желание за активизиране на икономическите контакти. Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук пое ангажимент да съдейства за популяризиране на предоставената му информация сред бизнеса в неговата страна“, гласи още кметският отговор.

Любомир Христов е подчертал пред консула, че инвеститори от България и чужбина изграждат предприятия и производствени мощности в Шумен, но руски фирми все още не са стъпвали на местна почва.

Подобни

Leave a Comment

3 × 4 =