Кметът Любомир Христов предложи на новия директор на Карлсберг да изградят музей на „Шуменско пиво“

Кметът на община Шумен Любомир Христов прие днес новия изпълнителен директор на „Карлсберг“ – България Денис Шерстенников. В срещата се включиха: Анета Сланчева, мениджър по правни и корпоративни въпроси в „Карлсберг – България“, управителят на „Шуменско пиво“ Емил Петров, заместник-кметовете Росица Антонова, Боян Тодоров и Светлана Маркова.

По време на разговорите и двете страни споделиха задоволството си от създадените добри партньорски отношения между местната власт и бизнеса и изразиха желание да продължат сътрудничеството си. Денис Шерстенников сподели, че има 20-годишен стаж в заводите на Карлсберг и увери кмета Христов, че където и да бил досега, е следвал политиката на фирмата да подкрепя местната марка. „Зная, че „Шуменско“ е марка, с която се гордеят не само местните, но и хората от цялата страна, затова ще продължим да работим тя да се утвърждава и  развива“, заяви той.

„Съвместното изграждане на музей на „Шуменско пиво“ е чудесна възможност да привлечем туристите, които идват тук да разгледат първите български столици, „Мадарският конник“ и други исторически забележителности в региона. Още повече, че пивоварната също е част от нашата история. Освен това, убеден съм, че шуменци са много добра публика и бихме могли да помислим заедно да създадем турнир по футбол „Шуменско пиво“, каза градоначалника на Шумен.

Кметът увери представителите на „Карлсберг – България“, че общината ще продължи да подкрепя кампанията на фирмата „Заедно за природата“, която популяризира сред гражданите необходимостта от разделно събиране на бирени опаковки.

Подобни

Leave a Comment

four × three =