Кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб с награда от екипа на “БГ маршрути”

Екипът на предаването “БГ маршрути” на телевизия „България Он Ер“ връчи на кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб приз „Кмет на годината № 1 за 2017г.“ за цялостен принос.

Гордост за ръководството на общината е новият модел на социална политика. В последните две години е отчетен значителен спад в безработицата, благодарение на програми за заетост и на общинското предприятие по строителство, съобщават от общинската администрация.

Премахнати са таксите за ползване на детски градини, което е довело до повече деца в забавачките. Общината вече отпуска по 200 лева при сключване на граждански брак, раждане на дете, както и за погребение. Преди месец Общинския съвет реши да подпомогне и всички зрелостници от СУ „Цанко Церковски“, които искат да се сдобият с шофьорска книжка. Освен това, голям брой хора имат достъп до купони за хляб. Всички жители получават пакети с козунаци и месо за големите християнски и мюсюлмански празници.

От общинското ръководство отчитат като голям плюс ремонта на детската градина в село Църквица. Работи се вече и по изграждането на мултифункционална зала и нов стадион в Никола Козлево.

Подобни

Leave a Comment

7 + 4 =