Кметът на Община Шумен поздравява всички учители и ученици по случай първия учебен ден

Уважаеми директори, учители и родители,

Скъпи ученици,

Всяка година празничният 15-ти септември събира заедно ученици, учители и родители с нови надежди и стремежи. Училищният звънец трепетно припомня, че традицията да празнуваме учението е жива и трябва да бъде пазена, възпитавана и предавана на поколенията!

Поздравявам ви с откриването на новата учебна година.

Скъпи ученици, имате основание да бъдете горди, че сте част от българското училище. Днес вие за пореден път ще прекрачите прага на този храм на просветата, заради който имаме държавност, наука и култура. Бъдете устремени и мотивирани, любопитни и отговорни, смели и добродетелни.

Уважаеми учители, вие най-добре знаете цената на труда си и какъв е смисълът  да осъмваш и замръкваш в училище, защото сте свидетели как напредват възпитаниците ви,  как успяват и се справят в живота. Благодаря ви за усилията, с които превръщате училището в територия на духа, в която децата ни не само учат, но и проявяват своите дарби и таланти.

Уважаеми родители, насърчавайте  децата си, доверете се на професионализма на учителите и подкрепяйте техните усилия.

Този ден е зареден и с една неповторима емоция – вълнението на най-малките, които за първи път прекрачват училищния праг. Скъпи първокласници, бъдете здрави и знайте, че от днес вие тръгвате по пътя, който ще отвори вашия прозорец към света.

Желая на всички успешна нова учебна година.

 

ЛЮБОМИР ХРИСТОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ШУМЕН

Подобни

Leave a Comment

20 + 17 =