Кметът на село Белокопитово се изправи пред общинските съветници в Шумен

Кметът на село Белокопитово се изправи пред общинските съветници и даде отговор на въпросите, зададени от съветника Веселин Пенчев.

Първият въпрос на г-н Пенчев бе, защо е премахнат метален стълб от центъра на селото, служещ на децата да си опъват мрежа за волейбол?

„Да, премахнах го и отново искам да кажа, че го направих в интерес на децата. Не знам, кой и защо го е сложил там, но съгласете се, че няма как да допусна децата да завързват мрежа от единия край за него, а от другия за стълба на осветително тяло по което премина електричество, а и самия стълб се намира на метър – два от пътното платно“, отговори кметът на Белокопитово Алекси Чолаков.

Следващият въпрос на съветника от БСП бе отреден ли е друг терен за игра на децата?

„Да, направил съм много за децата. Пред читалището съм изградил площадка, на която има маса за тенис, люлки, пързалка, катерушки и пейки“, категоричен бе Чолаков.

Кметът обясни и защо се е получило недоразумението с това, децата не са били допускани в читалището.

„Никога и никой не е забранявал децата да влизат и да се събират в читалището, но имаше проблем с това, че те искаха да се събират без надзор и контрол на някой от възрастните. Самите деца го казаха и на провела се среща между жителите на селото, че не искат никой да им пречи и, че искат да влизат когато поискат те. Съгласете се, че няма как да оставим тийнейджъри без надзор. Никога не сме ги спирали, но трябва да има и контрол, за да бъде всичко наред.“, добави Алекси Чолаков.

Снимка: kmeta.bg

Подобни

Leave a Comment

1 × 3 =