Кметът на Шумен отива на среща с бизнес делегация в китайското посолство

 

Кметът на община Шумен Любомир Христов е получив официална покана от Негово Превъзходителство посланика на КНР Китай Джан Хайджоу за участие в делова среща с китайска бизнес делегация. Срещата ще се състои утре от 11.00 часа в резиденцията на посланика, съобщават от общинската администрация.

На нея ще се обсъждат възможностите за сътрудничество при изпълнението на конкретни инфраструктурни проекти в община Шумен.

Поканата идва много скоро сред посещението на посланик Джан Хайджоу в Шумен на осми август тази година. Тогава пред представителите на  местния бизнес, на администрацията и пред общинските съветници Хайджоу сподели, че според него Шумен има много важна логистична позиция. Това е едно от нещата, които привличат инвеститорите и е сериозна предпоставка за съвместна работа в бъдеще между българската и китайската страна.

Срещата в София се организира със съдействието на Националната асоциация „Един пояс, един път“ и се провежда в изпълнение на мащабната програма за  подпомагане и развитие на отношенията между България и Китайската народна република.

Подобни

Leave a Comment

7 − four =