Ковачът на шампиони Галин Методиев става помощник треньор на националите по кик бокс

Старши треньорът на СК ”Шуменска крепост” Галин Методиев е определен за помощник треньор в националния тим на България по кикбокс в стилове лоу кик и фул контакт. По информация на клуба, първата му изява в щаба на националните селекционери Красимир Кирилов и Миодраг Йотич ще бъде на подготвителен лагер от 1 до 8 юли в Санаторно-оздравителен комплекс “Камчия” край Варна.

В лагера ще се включат и петима шуменски бойци- негови възпитаници. Това са Полина Галинова, Виктор Иванов, Никола Николов, Димитър Стоянов и Георги Атанасов.

Галин Методиев е роден през 1978 г. в град Велики Преслав. Като дете тренира баскетбол и конен спорт. На 20-годишна възраст започва да се занимава активно с бокс.

През 2005 г. като състезател на Скорпион (Плевен) става вицешампион в кат. до 81 кг в стил „лоу кик“. През 2006 г. е вече балкански шампион в същата категория и стил, а от балканиадата във Варна през 2012 г. си тръгва с бронзов медал.

В кариерата си има общо единадесет титли като шампион на България по кик бокс само при мъжете в кат. до 81 кг. Същата 2012 година решава да сложи край на състезателната си кариера, завършва специализиран курс за треньор по кик бокс и муай тай и активно се впуска в новото си поприще.

Ръководеният от него СК “Шуменска крепост” за кратък период от време успя да се наложи като лидер в муай тай в България. Клубът е инкубатор за класни състезатели и своеобразна ковачница за шампиони, прославили името на страната и на родния Шумен по всички краища на света.

Снимка: СК “Шуменска крепост”

 

Подобни

Leave a Comment

five × 3 =