Изготвят правилник за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми в Шумен

На днешното зазидане на Общински съвет Шумен стана ясно, че ще бъде назначена група от експерти с председател д-р Светлана Маркова заместник-кмет по социални дейности и здравеопазване. Тази група ще има задачата да преработи и утвърди правилника за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Шумен, който бе предложен от общинския съветник Наталия Стефанова.

Припомняме, че предложението за създаване на този фонд бе внесено от Наталия Стефанова – Общински съветник от ПП „НФСБ“.

Част от мотивите и са, че в последните години се наблюдава тенденция на отрицателен демографски прираст в нашата страна и сме на първо място по ниска раждаемост на глава на населението по всички статистики в сравнение с други страни в Европа и света.  На територията на община Шумен също има много двойки, борещи се за дете, които са изправени пре проблеми като високите цени на лекарства и манипулациите. Именно това налага помощ от финансови средства за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.

Срокът, в който правилника трябва да бъде готов е 20.06.2018 година.

Подобни

Leave a Comment

two − one =