КПП-та в Шумен

В ОДМВР- Шумен 00:00 часа на 21 март са въведени ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници и без обоснована причина искат да го посетят или да го напуснат. Изградените КПП са на:

бул.“Велики Преслав“ кръстовище с ул.“Преслав“посока от и към кв. Дивдядово / до Пачето/, бул.“Ришки проход“  – изхода към и от Бургас / до Булмаг/, бул.“Мадара“ / до Фикосота/, Индустриална зона / до Лавена/, бул.“Симеон Велики“ / след НИЖ/ ул.“Университетска“ – / до ШУ „Епископ К. Преславски“/, ул.“Софийско шосе“ / до Хиподрума/, от и към село Лозево, от и към село Новосел.

На контролно-пропускателните пунктове полицаите разговарят  с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД- 01-143 от 20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването / ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ/,  ги връщат. По пунктовете обстановката е спокойна, повечето от хората са наясно с въведените мерки.

Молим всички да спазват указанията на униформените служители.

Полицейски автомобили патрулират в града и призовават хората да се прибират по домовете си и да не седят безцелно навън. Към момента няма случаи на нарушаване на обществения ред. Молим възрастните хора да не се струпват повече от двама на обществени места, пред и в търговски обекти. Нека бъдем отговорни и да се грижим за нашето и здравето на нашите близки, роднини и познати.

Подобни

Leave a Comment

1 × four =