Красен Кралев в Шумен: Ще направим всичко възможно през 2018 година да реконструираме зала Плиска

„Ще направим всичко възможно през 2018 година да започне реконструкция на спортен комплекс Плиска“. Това каза пред журналисти в Шумен министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той дойде по покана на кметът Любомир Христов, за да инспектира строителството на зала Арена и да види с очите си състоянието на спортната база в града.

Министърът заяви открито, че положението с Плиска не е добро, но тази година няма да има пари за ремонти, тъй като се акцентира върху изграждането на обекти, където да се провеждат състезания.

„Арена е зала за състезания, а Плиска е за тренировки на деца и младежи. Все от някъде трябва да се започне, но ние решихме да започнем от големите зали. Така, децата ще могат да гледат на живо изявите на най-големите български спортисти и да се мотивират от тях“, каза още Красен Кралев и добави, че едва ли скоро ще се строи нов стадион в Шумен. За старото съоръжение обаче има конструктивно становище, което сочи че обекта е опасен  и трябва да се разруши.

„ Дай Боже да се намери някой сериозен спонсор на футболния отбор на Шумен и тогава вече ще можем да седнем заедно с него и да коментираме какво може да направим по стадиона“, заяви съвсем откровено той.

По думите му, строителството на Арена върви много добре и до края на март залата ще е готова за спортни мероприятия от голям мащаб.

 

Подобни

Leave a Comment

sixteen − 6 =