„Криминалистите“ и „Шаш и паника” в библиотеката в Шумен

В Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен ще гостуват доц. Людмил Георгиев с представяне на книгите си от поредицата „Криминалистите” и Радослав Младенов с книгата си „Шаш и паника”.  Събитието е планирано за 5-ти юни от 17:30 часа, информират от библиотеката.

Доц. Людмил Георгиев е дългогодишен полицейски служител, а понастоящем – хоноруван доцент по „Криминалистика” и „Съдебни експертизи” в Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев”, в Академията на МВР и във Варненския свободен университет, а също е вещо лице към Софийския градски съд в областта на криминалистичните изследвания.

Автор е на разкази, новели и романи на полицейско-криминална тематика, както и на пътепис за гребната регата по р. Дунав, известна като ТИД, а част от творбите му са наградени с престижни литературни награди за „най-добри криминални разкази” и за „най-добри полицейски романи от български автор”. Доц. Людмил Георгиев е и основател на литературната поредица „Библиотека „Полиция”, в която до момента са издадени 38 книги само от български автори.

Освен това самостоятелно или като съавтор е публикувал 13 учебни пособия в областта на криминалистиката и разследването на престъпления. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Международната полицейска асоциация, Асоциацията на съдебните експерти криминалисти и организацията на писателите криминалисти „Саламандър”.

Радослав Младенов пише предимно в сатиричния жанр и освен на романа „Шаш и паника”, е автор още на романите „Готино е да си тъп” и „Идиотът в мен”, както и на пиесата „Разкош от мизерия”, поставяна на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”. Член е на Съюза на българските писатели.

Подобни

Leave a Comment

sixteen − twelve =