Криминалисти задържаха четирима от Шумен за притежание на наркотици

Криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“  към областната дирекция в Шумен задържаха четирима за държане на наркотични вещества.

Около 16 часа на 30 май  полицейски служители извършвали обход в града  и проверявали дали има струпване на хора на местата за отдих. Забелязали водач на лек автомобил Ауди А 5 с шуменска регистрация, който имал съмнително поведение.

На пл.“Войн“ го спрели за проверка. В автомобила, освен 21-годишния мъж, който го управлявал,  пътували 18-годишен, 21-годишна и 16-годишно момиче, всички от Шумен. Били видимо притеснени. Извършено било претърсване в автомобила.

В жабката е намерена кутия от цигари с около 3 гр. суха листна тревна маса, в джоб на дясната врата било открито около един грам бяло прахообразно вещество. Други три полиетиленови топчета с бяло прахообразно вещество, поставени в плик били намерени до капачката на резервоара.

По данни на водача иззетите вещества са „амфетамини“ и „марихуана“.  Четиримата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Случаят е докладван в РП- Шумен.

Работата по образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително продължава.

Подобни

Leave a Comment

fifteen + thirteen =