Криминалисти заловиха крадци от Варна на паркинга на “Кауфланд” в Шумен

Във връзка с извършени кражби от автомобили в района на хипермакет на бул.“Симеон Велики„ в Шумен  областната дирекция предприе редица действия за установяване на извършителите,  и опазване на имуществото на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред.

Около 14 часа на 8 май криминалисти от областната дирекция и колегите им от полицейското управление в града забелязали двама мъже със съмнително поведение в района на голям търговски обект. При вида на униформените  единият бързо напуснал мястото. Бил последван, установен и задържан за проверка в непосредствена близост до друг търговски обект. Другият мъж също направил опит да избяга. Криминалисти го спрели и установили самоличността му.

За срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен са задържани З.М./ 43г./ от село Генерал Колево и М.Д./49г./ от Варна. При последвала справка в масивите на МВР станало ясно, че двамата са криминално проявени с кражби. Изяснява се съпричастността им към извършени кражби от автомобили в тази част на града.

Подобни

Leave a Comment

17 + 6 =