Културно-исторически обекти красят етаж в сградата на Областна администрация – Шумен

11 ученици от 7 „д“клас от СУ „Сава Доброплодни“ изработиха стенопис в сградата на Областна администрация Шумен, изобразяващ Паметник „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост, народно читалище „Добри Войников“, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, Златната църква от Велики Преслав и Голямата базилика от Първата българска столица Плиска.

По този начин децата се включиха в инициативата „Съединението прави силата-Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, посветена на предстоящото българско председателство и на 10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз. Това съобщават от Областна администрация – Шумен. Тази вечер малчуганите бяха поздравени от областния управител проф.

Стефан Желев и от директора на училището Албена Иванова-Неделчева за желанието и амбицията, с която се включиха в тази инициатива. Всичките ученици, които участваха в изработването на стенописа, получиха благодарствени грамоти и пособия за рисуване, които им връчи проф. Стефан Желев.

Подобни

Leave a Comment

eighteen + 14 =