Късметлии от приюта в Шумен. 10 кучета и 8 котки заминаха при новите си семейства в Германия

След дълги перипетии 10  кучета и 8 котки от Общински приют “Тонка Петрова” в Шумен заминаха към своите нови домове в Германия.

“Въпреки, че имахме проблеми с транспортирането, животинките вече са при новите си семейства, които ги очакваха с нетърпение. Кучетата и котките трябваше да отпътуват още миналата седмица, заради което дори новите им собственици си бяха взели отпуски, за да ги посрещнат и да имат време да бъдат с тях след пристигането им, но нашите – българските институции попречиха на това нещо. Нямам обяснение, защо се получават тези абсурди. Въпреки, че са ваксинирани, с паспорти и всички други изисквания, някои хора се хващат за “една неправилно сложена запетая” и пречат на тези бездомничета да получат любов и топлина. Важното е, че всичко вече е наред и те са при собствениците си, изглеждат много щастливи и се намират на място 100 пъти по-добро от приют – в семейна среда”, коментира за СтрелаБГ директорът на приюта Дария Георгиева.

Проблемът с недостига на храна за животните в приюта също продължава, поради надхвърления капацитет и четириногите се налага четириногите му обитатели да разчитат и на дарения от граждани.

Подобни

Leave a Comment

one × 1 =