Лауреати от V Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“ с концерт в Шумен

Младите изпълнители продължават да радват публиката от сцената на Симфониета – Шумен. Следващата среща ще бъде на 24 ноември, петък, с талантливите пианисти Борис Биков, Емил Бояджиев и Йоана Райчева – Лауреати на V Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“, който се проведе през октомври 2016 година във Варна. Борис е само на 13 години, ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ – гр. Пловдив в класа на Светлана Косева. Той ще изпълни първата част /Allegro molto moderato/ от красивия Концерт за пиано и оркестър на Едвард Григ.

Емил Бояджиев е име, познато на почитателите на клавирното изкуство. На конкурса „Панчо Владигеров“ в Шумен през 2013 година той печели наградата за най-добро изпълнение на произведение от композитора, а на тазгодишното издание на конкурса му бе поверена честта да свири на откриването. Сега той ще изпълни чувствения Първи концерт, в ми минор от Фредерик Шопен.

Йоана Райчева е студентка в Международната музикална академия „Акилес Деле Виня“ в Коимбра, Португалия. Завършила е НУИ „Добри Христов“ – гр. Варна в класа на уважаваната педагожка Мария Гинева. Тази година през май Йоана получи Втора награда на конкурса „Панчо Владигеров“ в Шумен. Тя ще изпълни друго върхово постижение в клавирното творчество – Втория концерт за пиано на Шопен във фа минор. Подготвили сме Ви още една приятна изненада – диригент на концерта ще бъде обичания от публиката Славил Димитров. Концертът е с начало 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.

Подобни

Leave a Comment

two × one =