Летни занимания за малчугани в комплекс „Авшарян“ в Шумен

Регионален исторически музей – Шумен организира летни занятия за деца в комплекс „Авшарян“. Те са тематично съобразени с временната експозиция „Градски бит – края на XIX – 30-те години на XX век“, за която на културната организация е присъдена наградата „Музей на годината“.

Малките посетители на комплекса могат да се запознаят с къщата на производителя и търговец на килими Ованес Авшарян – една от малкото запазени триетажни възрожденски къщи в Шумен, и да вземат участие в заниманията – образователни и творчески, информират от музея.

Техните теми са свързани с бита и културата на българите с акцент върху изменението на българската къща, навиците и обичаите в миналото и днес, новостите в градския бит през XX век и навлизането на вносни мебели, занаятите и търговията. Към всяко занятие е предвидена възможност децата да оцветят, да нарисуват, да изработят предмет или да усвоят нови умения.

Комплекс „Авшарян“ се намира на ул. „Стара планина“ № 2, а заниманията с деца са всеки делничен ден, от 11 юни до края на месеца, от 10.00 до 12.00 часа. Таксата е само 2 лева. Предварително записване не е необходимо.

Припомняме, че в края на месец май в двора на комплекса бе открита първата бонсай градина в Шумен с цели 88 дръвчета.

 

Подобни

Leave a Comment

20 − thirteen =