Лечението на Ники от Шумен продължава, предстои трансплантация на стволови клетки

17-годишният Николай Иванов от Шумен, който в началото на октомври претърпя голяма и тежка операция за отстраняване на тумор в мозъка, ще се подложи на процедура по трансплантация на стволови клетки в болница в Турция. Това съобщават на страницата в негова подкрепа Помощ за Ники/ Help for Niki.

Важното е, че туморът е премахнат напълно и лечението на момчето продължава. Решението за започване на трансплантацията се взе след като стана ясно, че изследванията му и резултатите от хистологията са много добри. Преди нея се дава висока доза химиотерапия, която да унищожи и малкото останали туморни клетки, ако има изобщо такива.

През месец май 2017 година стартира дарителска кампания в подкрепа на Ники. За лечението му се обединиха хиляди хора от Шумен и цялата страна. Неговите приятели и съученици организираха редица инициативи в негова подкрепа и показаха съпричастност към състоянието му. Благодарение на благотворителната кампания, бяха събрани над 100 000 лв. През август организаторите й обявиха, че даренията могат да спрат, тъй като Фондът за лечение на деца поема остатъка от  лечението на Ники.

Подобни

Leave a Comment

16 − 2 =