Любомир Христов: Годината ще е тежка, чака ни много работа

На първата си среща с журналисти за 2018 година кметът на община Шумен Любомир Христов представи основните си приоритети през следващите 12 месеца. На първо място е завършването и пускането в експлоатация на зала „Арена Шумен“ и възобновяването околните пространства и улици.

Друг приоритет е работата по ОП „Региони в растеж“. Предстоят ремонти в кв. Тракия, по улица „Тична“, „Съединение“ и други. Преустройство ще има на бул. „Симеон Велики“ пред Ешрефоглу. Обществената поръчка за този район изпълнява фирма „Барс“. Светофарът там изчезва, на негово място ще бъдат поставени т.нар. „бягащи светлини“, които да обозначат наличието на пешеходна пътека – тип зебра.

Прави се списък на пешеходните пътеки около учебните заведения, които да бъдат осветени и обозначени в близките месеци.

По кварталите обикалят експерти от общината и там, където има занемарени площадки, според възможностите, ще бъдат възобновявани. Кметът декларира, че през 2018 година ще се работи активно по елиминиране на проблема с неработещото улично осветление в някои части на Шумен.

„В село Белокопитово експериментираме с поставянето на умно ЛЕД осветление. Много вероятно е този опит да го пренесем и в града“, обяви Любомир Христов и бе категоричен, че се очертава тежка година от гледна точка на работата, която трябва да се свърши.

Подобни

Leave a Comment

four × one =