Любомир Христов: Премахваме повредени дървета, искаме да вкараме ред в Шумен

 

Никой от нас няма желание да премахва един вид дървета и да ги заменя с други. Напротив, просто искаме да вкараме някакъв ред. Така започна словото си кмета на Шумен Любомир Христов на общественото обсъждане относно политиката към дърветата и бъдещите общински проекти, което се провежда в зала 363 в Община Шумен. Той бе категоричен, че не може да се сеят дървета и след това да не се полагат грижи за тях.

„Заявявам, че няма поголовна сеч. Премахваме дърветата, които са повредени и тези, които пречат на реализирането на инфраструктурни проекти“, каза още той.

На срещата присъстваха и много граждани – едните застъпваха тезата за неприкосновеност на дърветата, а други пък искаха общинска помощ за изрязването на клони и изтръгването на корени, които им създават проблеми.

Кметът Любомир Христов призова най-активните и непримирими защитници на растителността да се включат в комисиите, които обхождат кварталите на Шумен и правят огледи на място, но изтъкна, че това трябва да бъдат хора, които ще действам не само в личен, но и в обществен интерес.

На срещата присъства и инж.Тодор Геронтиев, който е зам.-директор на ДГС– Шумен, който разясни ситуацията около сечта на дървета. Лесоинжинерът Елка Димитрова пък показа нагледно дърветата, на които е правена оценка и сподели, че има доста случаи, в които една липа или топола изглежда здрава и жизнена, но в последствие става ясно, че констатацията е била погрешна.

Кметът припомни инцидент от преди години в кв. Боян Българанов, когато млад шофьор почина след като се удари с колата си в дърво, което не би трябвало да бъде там.

Гражданка с молба към кмета Любомир Христов за премахване на дървета

Гражданката Галина Петкова, която живее на ул. "Гоце Делчев" 8 поиска от кмета Любомир Христов съдействие за по-бързо отстраняване на дървета

Публикувахте от СтрелаБГ в Сряда, 4 юли 2018 г.

В един момент страстите в залата се повишиха и обикновените граждани прекъснаха общинския съветник Даниела Русева и дори й предложиха да напусне залата, а Иван Иванов от БСП, който също опита да вземе думата, бе наречен лъжец.

Спорове по време на обсъжданенето на темата "дървета" в Шумен

Публикувахте от СтрелаБГ в Сряда, 4 юли 2018 г.

Подобни

Leave a Comment

4 × three =