Любомир Христов с отговор към деца и родители на молбите им за грипна ваканция

“Здравейте момчета, момичета и уважаеми родители, които пишете на моята фейсбук страница с искане да бъде обявена грипна ваканция.

Уверявам ви, че и аз се вълнувам от разпространението на грипа и не бих искал да реагираме постфактум, а по-скоро превантивно. И за мен е много по-важно децата да са здрави, да не се разболяват, а не да се разболеят и чак тогава да се обяви грипна епидемия и впоследствие ваканция.

По-рано днес поканих на оперативка в общината д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ – Шумен, за да обсъдим ситуацията. По думите й, за да бъде обявена грипна епидемия и евентуално ваканция за учениците, болните трябва да са 252-ма на 10 000 души. В Шумен към момента те са 155 на 10 000. Поне такава беше информацията рано сутринта. Ситуацията обаче е много динамична и предполагаме, че до края на седмицата данните ще се променят.

По мое настояване, в петък, на 31 януари, отново ще направим среща, на която съм поканил да присъстват освен д-р Калоянова, шефът на РУ на образованието Светлана Милева и д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ Шумен. Ще коментираме развитието на проблема и ще решим какви мерки да предприемем. Училищата и обществеността ще бъдат своевременно информирани”.

Подобни

Leave a Comment

one × 4 =