Любомир Христов: Ще направим всичко възможно, за да се предотврати повишаване на цената на водата

На брифинг  пред журналисти, кметът Любомир Христов категорично заяви, че ще направи всичко възможно и  законосъобразно, за да се предотврати повишаване на цената на водата в област Шумен.

Кметът добави и, че неговите усилия ще бъдат насочени към две задачи – да се запази сегашната цена и да се работи по изграждането на пречиствателната станция за питейни води.

„Подкрепихме бизнес-плана на ВиК, за да кандидатстваме в прединвестиционните програми. Планът за управление на ВиК беше задължително условие за кандидатстване и ние предпочетохме да можем да участваме, за да имаме пречиствателна станция и довеждащ водопровод. Загубите по водопроводната мрежа в момента са 80 процента… Помислете си само, че ако не бяхме застанали зад този бизнес план, след няколко години може да станат 100 процента и да останем без вода. Не поливна или питейна, а никаква”, добави той.

“Ще настоявам пред КЕВР цената на водата да се запази, защото ВиК не е изпълнило плана за инвестиции. Ще искам и среща в МРРБ, за да дойдат експерти да видят реалното състояние на ВиК – дружеството. Освен това, ще настоявам и на всеки 3 месеца да се прави среща с ВиК, на която да се дава отчет за всяка една община – какво е направено”.

Христов подчерта и, че не е правилно някои хора да се опитват да превърнат темата за водата в Шумен в политика.

“Крайно време е да се поправи това, което 30 години само се е рушило. И точно тези хора, които са били тогава в управлението на града, сега поставят въпроса на мен, а аз съм кмет от 3 години”.

 

 

Подобни

Leave a Comment

seventeen − 1 =