Любомир Христов: Ще търся персонална отговорност, ако зимата ни изненада отново

Институциите и кметове на населените места в Община Шумен обявиха готовността си за посрещане на зимата на днешното заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Заседанието започна с доклади от членовете на Щаба за готовността на службите, фирмите и обектите от националното стопанство за работа при зимни условия, а след тях думата бе дадена на селските кметове и кметски наместници.

Представители на снегопочистващите фирми – “РТК”, “Екомакс”, “Е-плант” и “Барс” докладваха, че разполагат с нужните машини, хора и инертни материали, с които обещаха да осигурят безаварийно движение по пътищата на Шумен и околните населени места. Някои кметове се оплакаха от реакцията на екипите на Енерго-про, тъй като при бурен вятър и снеговалеж, селата им остават за дълго без ток.

Кметът на Велино Димитър Димитров поиска от Енерго-про да реагират по-бързо в критични ситуации и да си почистват клоните, които кастрят. В Белокопитово също страдат от нестабилно ел.снабдяване и мрежата им се нуждае от сериозни ремонти.

На заседанието докладваха и представители на РЗИ, РИОСВ, Общинско предприятие по чистота, Военно поделение 54060, ОП „Паркове и обредна дейност“ и др.

Кметът на Община Шумен Любомир Христов размаха пръст и заяви, че този път зимата не трябва да ни изненадва, защото ще търси персонална отговорност и ще налага финансови санкции на фирмите по снегопочистването, ако не се справят. Той подчерта, че основен приоритет трябва да бъде осигуряването на безпроблемен достъп до здравните и учебните заведения.

Подобни

Leave a Comment

11 + 17 =