Магдалена Пюскюлева представя новата си книга в РБ „Стилиян Чилингиров”

На 20 юни, от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Магдалена Пюскюлева с представяне на книгата си „Силата на седемте изкуства”.

Магдалена Пюскюлева e арт и трудотерапевт, магистър-психолог, художник и педагог по изобразително изкуство. В работата си в сферата на душевното и физическото здраве на човека прилага методите на арттерапията, позитивната психотерапия, тематико-аперцептивния тест, психосоматиката при деца и възрастни, както и някои проективни методики.

Книгата й „Силата на седемте изкуства” запознава с историята на изкуствата и с целебната им сила – представя всяко от тях като основа на терапевтична психологична практика. Специално внимание в книгата е отделено и на стреса като причина за повечето болести. За уникалния си метод на артрелаксация, при който потиснатите отрицателни емоции и преживявания излизат наяве и се освобождават, авторката казва: „Умея да чета символите и езика на цветовете в рисунките на моите клиенти. За мен е уникално преживяване и предизвикателство, когато правя артдиагностика. Използвам всички видове изкуства в практиката си, като всяко носи различна полза, лекува различни видове соматика и балансира енергийните центрове.”

Подобни

Leave a Comment

15 + 10 =