Малцина излязоха да чистят в шуменския кв. „Боян Българанов“ преди обед

Въпреки слънчевото и сравнително топло време, малцина се отзоваха на призива на Община Шумен за участие в пролетното почистване в един от най-големите квартали в града – „Боян Българанов“.  Това показа репортерска проверка на СтрелаБГ.

Пунктът, от където ентусиастите могат да получат безплатни чували, се намира на стария обръщач, до 24-та детска градина. От там обявиха, че рано тази сутрин са ги навестили живущите от едва 4-5 блока, но е имало немалък брой хора, които са си взели чували, но не за да ги напълнят с боклука от междублоковите пространства, а по-скоро за лични, битови нужди! Това се усещало интуитувно, добавиха работници от пункта.

В зелените площи, спортните игрища и паркингите могат да бъдат видяни по няколко души – запретнали ръкави, наведени, прилежно събиращи общия боклук, дори и да не е тяхно дело. Болшинството от ранобудните са на средна, има и такива в третата възраст. Броят на младите, които искат да им е чисто и подредено в обитавания ареал, е пренебрежимо нисък. Такава е картината от „Боян Българанов“ от преди обед.

Иначе, кампанията за по-чист и красив град обхваща и селата в община Шумен. Събраните в чували отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до контейнерите за смет. Ако наблизо няма контейнери, чувалите трябва да бъдат изнесени в близост до пътя. Трябва да се спазва въведената вече организация – ако при почистването, освен битови има растителни и строителни отпадъци, те трябва да се събират на определените за целта терени за всяко село.

Извозването на събраните отпадъци ще бъде осъществено от общинските предприятия „Строителство и благоустройство”, „Паркове и обредна дейност” и „Чистота”.

Подобни

Leave a Comment

ten + 2 =