Малчугани към водачите в Нови пазар и Каспичан: Тръгваме на училище, пазете ни!

Над 80 водачи са получили съвети за пътна безопасност от деца по време на полицейска акция в Нови пазар и Каспичан, съобщава Областната дирекция на МВР – Шумен. Акцията е част от кампанията „Да пазим нашите деца“.

Бъдещият първокласник Александър беше най-малък сред децата, които за пореден отправиха призив към водачите на автомобили да внимават, когато край или на пътя забележат дете. „Тръгваме на училище, но понякога докато играем бягаме, и можем да излезем на пътя. Вие сте големи и сте по-внимателни от нас, затова ни пазете. Ние също ще внимаваме. Като порасна и стана полицай, ще ви проверя пак“, обясняваше Алекс на водачите.

Съветите допълваше майка му – полицай Татяна Патлеева от РУ- Нови пазар. С помощта и на 11-годишните  Валерия, Веси, Румяна и Радина посланията стигнаха до повече шофьори. Водачите получиха листовка и подарък – сенник за автомобил.

Преди началото на новата учебна година на територията на областта са проведени работни срещи с Регионално управление на образованието – Шумен и с кметовете на общини. Обсъдени са мерките за гарантиране на сигурността на учениците, родители и близки за първия учебен ден и недопускане на нарушения на обществения ред.

Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, фирмите за охрана и районните полицейски управления.  Предоставени са списъци с имена и телефони на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват съответния район.

Подобни

Leave a Comment

two × four =