Малчугани се запознаха отблизо с работата на полицията в Шумен

Деца от клуб „Отличници и Детски център в Шумен посетиха полицейското управление в града. Преди да се запознаят с работата на полицията отблизо, малчуганите бяха приветствани от директора на ОДМВР- Шумен. След като ги изпита по основните правила за безопасно пресичане, управление на велосипед и кои са безопасните места за игра, ст. комисар Расим им пожела да имат безгрижно лято изпълнено с много смях и игри.

Инспектор Ирина Панова от Детска педагогическа стая им показа дежурната част, разказа им как се получават сигналите от телефон 112 и в какви ситуации се подават сигнали на спешния телефон. След това децата разгледаха помещенията за задържане и стаята за разпознаване.

Гл.инсп. Галин Божилов от „Охранителна полиция“  ги запозна с работата на полицаите, въоръжението и снаряжението им. Експертът от Научно-техническата лаборатория Тихомир Тасев им показа по какъв начин и от къде могат да се свалят отпечатъци. Малчуганите се запознаха с предназначението на полицейски автомобил.

Инсп. Мирослав Миронов от „Пътна полиция“ ги запозна с безопасността на пътя. Децата видяха и чуха отблизо светлинните и звукови сигнали, които се ползват при нужда, стоп палка, с която се спират нарушителите на пътя, сигнална жилетка. Възпитаниците на детския център и на клуб „Отличници“ научиха повече за работата на полицаите, за дейностите им по опазване на живота и здравето на хората.

Най-голям интерес предизвика полицейското куче Бари, което залови престъпник пред погледите им. Докоснаха се и до помощните средства с които полицейските служители боравят в ежедневната си работа и на пътните полицаи при контрол на движението.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − eight =