МБАЛ-Шумен получи дарение от “Българската Коледа”

Благодарение на “Българската Коледа” , многопрофилни болници от цялата страна, включително и МБАЛ-Шумен получиха нова апаратура за диагностика и лечение.

В резултат на дарителката кампания посветена на децата с тежки хронични заболявания, и благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, през 2017 г. бяха събрани 2 650 000 лева.

Апаратите, които бяха дарени на МБАЛ-Шумен са: Транскутанен апарат за неинвазивно измерване на кръвен билирубинна, Комплект от 12 канален ЕКГ, ЕКГ холтер, холтер за кръвно налягане, Инфузионна помпа и Ултразвуков апарат за диагностика в детска възраст и неонатология. Общата им стойност е от около 57 хил.лв. Техниката е доставена по отделенията и лекарите вече работят с нея.

Разпределението на набраните средства от “Българската Коледа” се реализира съвместно от Президентската институция, Българската национална телевизия, Нова телевизия и Експертния съвет към инициативата
„Българската Коледа“. Участието на водещи специалисти в областта на детското здраве, неправителствени и пациентски организации допринася за спазване принципите на публичност и прозрачност, и осигури равнопоставеност, свободна и лоялна конкуренция на всички участници в процедурите по закупуване на медицинска апаратура.

Подобни

Leave a Comment

2 × 5 =