МВР-Шумен засилва мерките по пътищата и КПП-тата за предстоящите почивни дни

Причините за пътуване, декларирани от водачите и пътниците в автомобилите  ще се проверяват на контролно-пропускателните пунктове преди и по време на празничните и почивни дни.  Напомняме, че декларираните обстоятелства за влизане и излизане в Шумен подлежат на стриктни проверки.

Считаме, че хората, които посещават областния център имат основателна причина  да го правят. В началото някои се опитваха да представят оправдателни причини за пътуване, примерно придвижване до  работното място. След проверки  на декларации  стана ясно, че някои са  безработни.  Когато хората разбраха, че посочените от тях обстоятелства се проверяват се дисциплинираха и няма неоправдателни влизания, обобщи ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР- Шумен.

От 17 април до вчера включително от изградените контролно-пропускателни пунктове в  Шумен са върнати 756 водачи, които не са имали основателна причина за влизане или напускане на областния център. За периода са образувано 10 досъдебни производства за нарушена карантина, съставени са 97 акта по Закона за здравето, 95 от които за неносене на маска.

През почивните дни полицейски екипи ще следят за спазване на правилата за движение по пътищата. „Ще има контрол на скоростните режими, както и проверки за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества или аналозите им. Пътната полиция няма да почива в почивните дни , ще има наситено присъствие на полиция и в малките населени места, заяви комисар Йордан Дундаков  от областната дирекция.

Подобни

Leave a Comment

15 − one =