МВР-Шумен и фирма “Алкомет” с нова кампания за разумно шофиране

Нова инициатива за по-разумно шофираме и намаляване на пътните инциденти подемат от полицията в Шумен съвместно с фирма “Алкомет”. Инициативата е част от кампанията „Шофирайте разумно. Животът е с предимство“, която стартира на 15 септември миналата година. Това стана ясно днес на брифинг в полицията, на който присъстваха началникът на ОД на МВР старши комисар Ялчън Расим и председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“  Фикрет Индже.

“Ние сме длъжни да направим всичко за пътната безопасност в нашия регион. Длъжни сме да опитаме да ограничим предпоставките за пътно-транспортни произшествия, за да ме спокойни когато се движим по улиците като пешеходци и като шофьори”, заяви говорителят на ОД на МВР – Шумен Ася Йорданова.

Още от миналата година при провеждането на няколко кампании за безопасност на пътя, полицаи  раздаваха на шофьорите листовки и брошури с указания и информация полезна за всеки водач.

Новият способ за отправяне на апел към шофьорите, който ще приложат от полицията благодарение на фирма “Алкомет” е поставянето на билбордове на някои от ключовите места в града.

Билбордове с призив за разумно шофиране има до “Руски паметник” – кръстовището с бул. “Велики Преслав”, пл. “Кристал” и на главен път Варна -Русе близо до “5-ти километър”.

“Пътният травматизъм е един от най-големите проблеми в съвременното общество. Ние като Областна дирекция още през 2017-та набелязахме някои основни мерки за борба с пътните произшествия. Повели сме множество специализирани акции и кампании с участието на пътна полиция, охранителна полиция и още много други служители, за да намалим черната статистика. Благодаря и на г-н Фикрет Индже, за социалната ангажираност и това, че се включи заедно с нас, за да реализираме тези мероприятия”, коментира началникът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим.

На въпросът, защо подкрепи инициативата,  Фикрет Индже отговори:

“Защото живея в този град. Благодаря на ст. комисар Ялчън Расим, че дойде с този проект при нас. Като компания ние се чувстваме социално ангажирани към този град. Надявам се, че сме помогнали на жителите на Шумен. Аз също съм имал пътен инцидент защото си проверявах имейла докато шофирам в Истанбул. За щастие ударих кола, а не човек. Оттогава се зарекох да не пипам мобилния си телефон, когато шофирам. Животът е много по-важен от един телефонен разговор“.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

16 + sixteen =