МВР Шумен: 73 неправоспособни, 1155 с превишена скорост, 165 без колани, 65 без застраховка, 166 с неизправни автомобили – само за ноември

73 неправоспособни водачи са установени на територията на ОДМВР- Шумен през месец ноември. С нередовни пътни документи са били 323. 15 са водачите седнали зад волана на автомобил с алкохол до 1, 2 промила, а тези , които са шофирали с алкохол над 1,2 промила и са засечени от пътните полицаи са 11.

1155 са  установените нарушения на водачите за скорост. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 54 водачи, други 14 не са спазили предимство на червен сигнал на светофар. По време на проверките в Шуменско са засечени 165 водачи, които не са използвали обезопасителен колан или каска, 18 са говорили по мобилен телефон без да ползват устройство „свободни ръце“. 65 са съставените актове на водачи, които не са имали сключена за мпс застраховка „Гражданска отговорност“.  166 били зад волана на технически неизправен автомобил. За неправилно спиране и паркиране са наложени глоби на 547 водачи. През месеца за  пресичане на червен сигнал на светофар или на необозначено място са санкционирани 36 пешеходци.

Проверките в региона продължават. В момента тече специализирана полицейска операция за недопускане на инциденти и нарушаване на обществения ред по време на студентския празник.  На територията на РУ- Каолиново полицейски служители продължават превантивната кампания на ОДМВР- Шумен. По време на проверките водачите получават листовка със съвети за безопасно шофиране и  апел да не говорят по мобилните си телефони  без  хендсфри по време на път, за да не се създават допълнителни предпоставки за произшествия на пътя.

Подобни

Leave a Comment

3 × 2 =