Международен бардфест “Велики Преслав” 2017

На 8-ми и 9-ти септември 2017 година в град Велики Преслав ще се проведе Международен бардфест “Велики Преслав” . Това е продължение на миналогодишното първо издание на фестивала. С тази музикална проява се закрива поредицата от фестивали на Бардсезон 2017 година. Мястото на срещата на поетите с китари не е никак случайно, защото тук по време на Златния век на българската култура са се зародили българската поезия и музика.

Във фестивала ще участват 20 изпълнители със свои авторски песни. Сред тях са Майк Блек от Великобритания, Фрак Емсилорд от Германия, Александър Кузнецов от Русия, Юрий и Яна Дихан от Украйна. От българска страна участват дуетите „ Селтик“ – Геновева Цандева и Бойчо Николов и „Страст“ – Живка и Явор Георгиеви. Индивидуалните български изпълнители са Светлозар Николов, Димитър Милушев, Костадин Шотев, Татяна Йотова, Владислав Кайзеров, Румен Николов, Павлина Йосева – Пинче, Пламен Цонев, Антон Димитров и други.

Фестивалът няма конкурсен характер, а има за цел популяризирането на свободното некомерсиално бард изкуство, на българската и европейската поезия и музика с ярко изразена гражданска позиция.

На 8-ми септември ( петък) от 18.00 ч. в местността „Борова гора“ в ИАР „Велики Преслав“ е откриването на фестивала с концерт – 1 част под наслов „Най-доброто от бардсезон 2017“.

На 9-ти септември (събота) от 11.00 ч. на същото място ще се състои 2 част от концертната програма, наречена „Песента на барда“.

Фестивалът се осъществява с помощта и подкрепата на Община Велики Преслав под патронажа на кмета д-р Александър Горчев.

Организатори са сдружение „Солени ветрове“; НЧ „Развитие – 1874“ – Велики Преслав; сдружение „Обединени българи за устойчив свят“; Археологически музей „ВеликиПреслав“.

Подобни

Leave a Comment

five × five =