Министерският съвет отпуска над 3,5 млн. лв. за област Шумен

Министерският съвет отпуска допълнителни средства на стойност над 3, 5 млн. лв. за област Шумен.

Около 1 млн. и 700 хил. от средствата ще се насочат за ремонтно-възстановителните дейности на река ”Крива” в Нови пазар. Припомняме, че по проекта е заложено почистване на цялото речно корито от наноси и растителност, саниране на пешеходните мостове, включително и на централния. Ще бъде повдигнато нивото на подпорната стена на коритото и ще се направи ново бетоново дъно. Предвидено е изграждане на парапети от двете страни на реката и ново уличното осветление.

Над 1 мил. и 800 хил. ще получи и община Велики Преслав за изграждането на закрит пазар и за  основен ремонт на улица в село Драгоево.

„Пазарът ни е доста стар и има огромна нуждата от този ремонт. Той е средищно място за жителите на Велики Преслав, които от стоя страна заслужават  много по-добри условия.  Относно улицата в село Драгоево, която ще ремонтираме основно, искам да уточня, че тя е една от най-дългите пътни артерии в селото. След като я възстановим ще се осигури достъп до много важен промишлен обект“, коментира за СтрелаБГ кметът на община Велики Преслав инж. Янко Йорданов.

Подобни

Leave a Comment

5 + one =