Министерство на културата обяви конкурс за поста директор на Симфониета – Шумен

Преди няколко дни Министерство на културата обяви на страницата си в интернет конкурс за директор на Симфониета – Шумен. Кандидатите за поста трябва да имат висше образование в професионално направление „Музикално изкуство“, минимум 3 години опит в областта на културата, също и управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати.

До 18 септември кандидатите  трябва да представят документите си в „Човешки ресурси” в Министерство на културата, бул.”Ал. Стамболийски” № 17, всеки работен ден от 14.00 до 17.00 часа. Към тях се представя и концепция за развитието на Симфониетата за срок от четири години.

През 2010 година Филхармонията в Шумен се преобразува в Симфониета. Настоящият директор Маестро Станислав Ушев заема реално този пост от 1996 година. Реализирал е многобройни студийни записи със Симфоничния оркестър на Б Н Радио на съвременна и класическа музика.
Отличаван е с награди от Съюза на Българските Композитори в категория ”Изпълнителско майсторство – Диригенти”.

Носител е на награда ”Златна муза 2003” на Руския културен център за записа на Симфония № 3 от Сергей Рахманинов и за високи постижения в популяризиране на руската музика в България.

Подобни

Leave a Comment

4 − 4 =