Министърът на образованието и науката поздрави участниците и организаторите на турнира IATI в Шумен

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ СЪСТЕЗАТЕЛИ

За мен е чест и удоволствие да приветствам участниците в това събитие, което събира на едно място представители на над 10 държави, обединени от общи интереси в сферата на информатиката.

Скъпи състезатели, вие сте представители на поколение, за което виртуалното общуване е обичайна практика, които разговарят помежду си за операционни системи и програмни среди. През тези дни в Шумен ще имате възможност не само да се състезавате, но и да опознаете свои връстници, които имат същите интереси като Вас в информатиката. Поради актуалността и динамиката, с които се променят информационните технологии , младите хора откриват нови светове и следват нови хоризонти на прогреса и науката.

Скъпи организатори, на вас разчитаме да покажете на нашите гости колко красива и гостоприемна страна е България и колко прекрасни хора живеят тук. Нека през следващите дни изградите една общност от млади хора, които не само обичат новите технологии и искат чрез тях да променят света заедно към по – добро, но които се обединяват около ценностите на приятелството, взаимното уважение и страстта към благородното познание.

На добър час и успех!

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ
Министър на образованието и науката

 

Подобни

Leave a Comment

ten + eleven =